بتن خود ترمیم شونده

تفاوت بتن خود ترمیم شونده با بتن معمولی

بتن خود ترمیم شونده

مهم ترین تفاوت این دو بتن در همان خاصیت ترمیم شدگی بتن خود ترمیم می باشد که در بتن معمولی این خاصیت وجود ندارد. همچنین به دلیل خاصیت خود ترمیمی که این بتن دارد، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی این محصول نسبت به بتن معمولی بیشتر می باشد.

کاربرد بتن خود ترمیم 

به طور کلی از بتن های خود ترمیم در مناطقی که امکان وقوع سیل، آتش، باد، باران و تگرگ زیاد است و یا مناطق بسیار خشکی که احتمال دارد بتن ترک بخورد، استفاده می شود. این محصول در ساختمان ها، برج ها، جاده ها و پل ها بکار برده می شود.

بتن خود ترمیم شونده

ساخت بتن خود ترمیم 

در ساخت بتن خود ترمیم مکانیزمی بکار رفته که باعث ایجاد یک مخلوط بتنی می شود که شامل یک پیش ماده لاکتات کلسیم (Ca(C۳H۵O۲)۲ و یا کپسول های کوچک حاوی باکتری می باشد. نحوه کار این باکتری ها به گونه ایست که پس از مخلوط شدن با بتن، شروع به رشد کردن می کنند. پس از آن سنگ آهکی (CaCo۳) تولید می شود که نشان از تکثیر باکتری ها است.

دکتر ریچارد کوپر از گروه زیست شناسی و بیوشیمی دانشگاه BATH می گوید که ترکیب باکتری ها با بتن سبب ایجاد لایه ای محافظ می شود که از خوردگی فولاد جلوگیری به عمل می آورد. باکتری هایی که در بتن خود ترمیم مورد استفاده قرار می گیرند به دلیل شکل میکروبی و طول عمر بالای ۲۰۰ سالی که دارند و همچنین مقاومت در برابر قارچ و اسپور، مناسب ترین نوع باکتری محسوب می شوند.

نحوه عملکرد بتن خود ترمیم 

در بتن های خود ترمیم با الهام از نحوه عملکرد گلبول های قرمز در هنگام آسیب دیدگی پوست، این محصول را تولید کرده اند. کپسول های حاوی باکتری های ترمیم کننده یا مواد نانو در بتن قرار می گیرند و هنگام ترک خوردگی، مواد داخل این کپسول ها آزاد شده و سبب ترمیم بتن می شوند.

برخی از مواد نانویی که در بتن خود ترمیم مورد استفاده قرار می گیرند شامل پلی اتیلن، کربن سیاه، سیلیکا، متاکریلات بوتیل، اپوکسی پلی آنیلین، کامفور سولفونات، اپوکسی، نانو رس می باشند.

بتن خود ترمیم شونده

بتن خود ترمیم شونده

مزایا استفاده از بتن خود ترمیم

  • مقاومت بسیار بالا در برابر شرایط مختلف جوی
  • قابلیت شکل پذیری
  • کاهش دادن وزن سازه
  • مقاومت بالا در برابر سرما و گرما
  • طول عمر زیاد
  • بهبود بخشیدن خواص مکانیکی بتن مانند مقاومت فشاری و مقاومت خمشی
  • نفوذ پذیری بسیار کم در برابر آب و دیگر مواد شیمیایی
  • افزایش دوام و پایداری سازه
  • کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
  • جلوگیری از آسیب دیدگی سازه اصلی ساختمان
  • جلوگیری از زنگ زدگی فولاد و آرماتورهای داخلی بتن

نقطه ضعف بتن خود ترمیم شونده

  • هزینه بالا بتن خود ترمیم شونده در ساخت و سازها، از نقاط منفی این محصول محسوب می شود.

مطالب مربوط

کفپوش کابین آسانسور

کفپوش کابین آسانسور

کفپوش کابین آسانسور   کفپوش کابین آسانسور   کفپوش کابین آسانسور متناسب با نوع و طرح داخلی کابین تعیین می‌گردد. تعیین کفپوش مطلوب برای کابین یکی‌از

ادامه مطلب »
کوبیک چیست؟

کوبیک چیست؟

کوبیک چیست؟     کوبیک چیست؟   کوبیک چه می باشد؟ کوبیک نوعی سنگ میباشد که از سالیان پیش برای سنگ فرش خیابان ها ،

ادامه مطلب »
انواع سنگ مشکی

انواع سنگ مشکی

انواع سنگ مشکی   انواع سنگ مشکی انواع سنگ مشکی و کاربردآن سنگ گرانیت یکی‌از بزرگترین سنگ های ساختمانی مو جود در سطح زمین است.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *